Manos je idealno mjesto na kojem se možete opustiti, a u isto vrijeme i savršeno njegovati.

Kako odabrati manikuru prema poslovnom kodeksu?

Kako odabrati manikuru prema poslovnom kodeksu?
U svom se poslu svakodnevno koristimo rukama. One su naš najvredniji alat pa nije ni čudo da sve više žena redovito njeguje ruke i stopala. Kako bismo na poslu svakodnevno blistale, Ivana Kovačić iz salona Manos otkriva nam koje su kombinacije prihvatljive za najčešća “ženska” zanimanja

Ako i sami radite u beauty industriji, njegovane ruke preduvjet su za dobivanje posla. Frizeri imaju sreće: radi čestog kontakta s vodom, lak na noktima čuva nokte od isušivanja i listanja te se uvijek preporučuje.

Manos predlaže OPI Gelcolor trajni lak ili tehniku gela/akrila, kojim postižemo postojanost i otpornost na sve mehaničke ili kemijske tretmane. Stiliziranje kose kreativan je posao pa tako boja laka odražava vaš karakter i stil, pa se gotovo ničega ne morate ustručavati. U kozmetičkoj industriji potpuno je drugačije. Ruke koje dolaze u kontakt s kožom, ne trpe duge ili oštro oblikovane nokte. Ruke se svakodnevno štite rukavicama pa im treba pojačana njega kremama i hranjivim uljima. Nokti pritom ostaju kratki, a oblik im je zaobljen kako bi naglasak bio na samom ritualu. Ipak, proziran lak ili neutralna nijansa laka na noktima naglasit će vašu brigu za detalje i zasjati kad god skinete rukavice.

Kako odabrati manikuru prema poslovnom kodeksu? (фото 1)

Zdravstvene djelatnice i liječnice u poslu na prvo mjesto stavljaju svoju ekspertizu. Kratko podrezani i zaobljeni nokti bez laka i suvišnog nakita najbolja su opcija za fizički kontakt s pacijentima i obavljanje pregleda i pretraga. U toj kategoriji su i kuharice koje, bar u radno vrijeme, mogu zaboraviti na lak jer su u potpunosti posvećeni hrani i njenoj obradi. Zaštitne rukavice i redovita njega zaštitnim kremama i hranjivim uljima za ruke i nokte učinit će vam svakodnevicu ugodnijom, a za posebne prilike tu su brojne nijanse koje jednostavno možete skinuti prije odlaska na posao.

Ako imate uredski posao i provodite dan za računalom, vaše su ruke stalno izložene pogledima. Česti sastanci i susreti s klijentima zahtijevaju da svaki dan izgledate besprijekorno. Zato poslovnim ženama preporučujemo tjedne manikure uz OPI Infinite Shine lakove, koji se brzo nanose i skidaju, a traju i do 8 dana. Na taj način možete redovito prilagođavati stajling poslovnim prilikama i birati nijanse koje vam najbolje odgovaraju. Neke tvrtke imaju i poslovnike koji detaljno opisuju pravila oblačenja i ukrašavanja, a kada su ruke u pitanju nikada nećete pogriješiti s kratkim noktima i klasičnim tonovima. Nokti smiju biti zaobljeni ili kockasti, a nijanse laka ovise o poslovanju kojim se bavite.

Kako odabrati manikuru prema poslovnom kodeksu? (фото 2)

Kreativna zanimanja poput marketinga i dizajna dozvoljavaju cijeli spektar boja, dok ostali uvijek mogu računati na klasike: nude nijanse, crvenu koja je podjednako prikladna i za svečanije poslovne prilike te tamne boje poput sive, crne i tamno plave koje su dramatične, ali neupadljive u vašim svakodnevnim zadacima. Ako volite manikuru u boji, obratite pozornosti na količinu nakita i ostavite ga za posebne prilike.

Umjetnici ili sportaši, u svijetu manikure nemaju granica! Sve je usmjereno na vas pa tako i vaši nokti trebaju biti ogledalo vještine i uspjeha. Slobodno naglasite vašu individualnost i budite originalni, poput Serene Williams koja je za OPI izdala i sportsku kolekciju lakova s raspucalim efektom. Većina umjetnika voli nekonvencionalne ideje pa si mogu priuštiti i nail art te neonske ekscentrične nijanse. Duljina noktiju i dalje je podređena disciplini kojom se bavimo pa većina umjetnika i sportaša ostaje vjerna kraćim noktima.

Kako odabrati manikuru prema poslovnom kodeksu? (фото 3)

Ako ste dio modne industrije, već vam zavidimo. Vi imate najviše styling iskustva i time ste i pokretači trendova i u manikuri. Zadnjih par godina nail brendovi aktivno sudjeluju na Tjednima mode diljem svijeta i uz najpopularnije kolekcije smišljaju i tematske manikure koje ih prate u stopu do trendseterica koje će neke od svojih manikura proslaviti na društvenim mrežama. Modeli i manekeni mogu se osloniti na Manos njegujuću manikuru koja posebnim proizvodima trajno hrani kožu ruku i nokte i pripremit će ih za česte izmjene stylinga na revijama i snimanjima. Kreatori i stilisti vole naglasiti svoju autentičnost, pa često koriste i više nijansi odjednom te kombiniraju tehnike lakiranja poput moon manikure ili geometrijskih intervencija.

Kako odabrati manikuru prema poslovnom kodeksu? (фото 4)
Neka vrijeme koje provodite na poslu prođe ugodnije uz manikuru koja vama najbolje pristaje, a ne umanjuje vrijednost posla koji obavljate. Jednostavnost uvijek prolazi, a za sve posebne zahtjeve nudimo rješenja u obliku njegujućih Manos rituala.