Manos je idealno mjesto na kojem se možete opustiti, a u isto vrijeme i savršeno njegovati.

Uz ove savjete vaši nokti biti će besprijekorni cijelo ljeto

Uz ove savjete vaši nokti biti će besprijekorni cijelo ljeto

Bez obzira na godišnje doba Manos prati najnovije trendove vezane za njegovane i lijepe ruke i stopala.

Jedan od savjeta je prijedlog trendova manikure i pedikure koji će siguno obilježiti tople dane koji su pred nama. Kada su u pitanju trendovi manikure za ljeto 2015., ove sezone nokti su vrlo jednostavni. Najvjerojatnije će djevojke do kraja ljeta nositi malo ili nimalo lakova za nokte jer se ovog ljeta najviše cijeni što prirodniji izgled. Prirodni nokti su savršeni za svaku priliku, a u slučaju neke svečanosti ili izlaska dovoljno ih je ukrasiti diskretnim i jedva vidljivim detaljima. U ovom slučaju nokti moraju biti besprijekorno njegovani i uređeni, najbolje da su kratki ili srednje dužine, ravni ili blago zaobljeni.

Za djevojke koje svoje nokte ne mogu zamisliti bez veselih boja i prekrasnog sjaja predlažemo sljedeće:

Metalik nijanse – diskretno, ali po potrebi i elegantno, ovakvim lakovima se postiže sjajan izgled noktiju, bez upotrebe sedefastih lakova. Odlični su za ljetne večeri i izlaske. Boje bakra i bronce, srebrne pa čak i zlatne idealne su sve dok ima sunca. Prijedlog? Opi Infinite Shine – Enter the golden era i Opi infinite shine – Silver on Ice

opimetalik

Mat završni lakovi – za one odvažnije i hrabrije te sklone eksperimentiranju, zanimljivi detalj na noktima je mat završni premaz koji će vaš svaki omiljeni lak za nokte pretvoriti u novu dimenziju. Isprobajte Opi Matte Top Coat!

opimatte

Denver plavi lak – kraljevsko plavi ili denver plavi definitno je ovosezonski must-have. Nose ih neustrašive žene koje žele ostaviti dojam svježeg i modernog izgleda. Popularne su sve nijanse plave, od nježnih pastelnih nijansi do električno plavih. Jedan od najpoželjnijih svakako je Opi Infinite Shine- Indignantly Indigo.

opidenver

Također ovo ljeto se nose kratki, uredni i njegovani nokti, polumjesečastog oblika (nešto između ovalnog i kockastog). Tijekom ljetnih mjeseci najvažnije je sačuvati kožu ruku od sunca kako bi izbjegli neželjene mrlje na koži. Ruke su najviše izložene suncu te im treba posebno posvetiti pažnju. Poželjno je svaki tjedan napraviti piling ruku i stopala te nanositi kremu sa zaštitnim faktorom kao i za lice (SPF30).

Ako primijetite da dođe do hiperpigmentacije uzrokovane suncem, po povratku sa godišnjeg odmora dogovorite tretman manikure sa posebnim sastojcima sjemenki grožđa i ekstraktom sladića koji na prirodan način zaustavlja stvaranje melanina dok preventivno mogu pomoći kreme sa visokim zaštitnim faktorom i dovoljan unos antioksidansa u organizam.

U slučaju da ste na godišnjem odmoru i na noktima imate trajni lak kojeg bi trebalo urediti, a niste ni blizu Vašeg salona za manikuru predlažemo vam da za ‘prvu pomoć’ nokte skratite odgovarajućom turpijicom te ih prelakirate istom nijansom i zaštitite posebnim nadlakom za učvršćivanje. Ako ste dovoljno vješti možete i sami skinuti trajni lak, ali se prije savjetujte sa stručnom osobom u vašem omiljenom salonu.

Tijekom ljetnih mjeseci najviše pate stopala. Već nakon vrlo kratkog vremena koža stopala postaje dehidrirana i lako puca. Da biste izbjegli najgore dovoljno je redovito hidratizirati suha i zadebljana područja kremom posebno namijenjenoj suhoj koži stopala – predlažemo da je to krema sa što većim postotkom uree. Urea ponovno izgrađuje oštećenu kožu, nadoknađuje izgubljenu vlagu te vraća koži elastičnost. Svakih nekoliko dana poželjno je napraviti piling stopala i isturpijati suha područja turpijicom posebno dizajniranom za zadebljalu kožu stopala. Nakon toga izmasirati stopala hranjivom kremom!

Tekst: Ivana Kovačić
Foto: Imaxtree
Izvor: http://www.journal.hr/trendovi-u-manikuri-za-ljeto-2015/