Međutim, nas su zanimala sva pitanja vezana za trajni lak, počevši od odabira salona, kvalitete proizvoda i usluga te nam se kao logičan slijed nametnuo Manos Nail lounge by Ivana koji rado posjećujemo. Zanimalo nas je kako znati da je trajni lak napravljen dobro, a vlasnica studija Ivana Kovačić dala nam je odgovore na sva potrebna pitanja. Različita ponuda trajnih lakova na tržištu dosegla je vrhunac. Da bi trajni lak predivno izgledao i što dulje potrajao na vašim noktima, bitno je izabrati specijalizirani salon, kvalitetan proizvod, ali još je bitnije iskustvo osobe koja će vam raditi manikuru.

Kako znati da je trajni lak napravljen dobro?

Dobra usluga manikure i trajnog laka ovisi također o kvaliteti prirodnih noktiju. Kod osoba sa čvrstim i zdravim noktima trajni lak može potrajati i do tri tjedna, dok se na noktima slabije kvalitete održi do dva tjedna. Postojanost trajnog laka također ovisi o zanimanju kojim se bavi osoba koja ga nosi, o obavljanju raznih kućanskih poslova, ali i različitim sportskim aktivnostima. Sve to može utjecati na kvalitetu trajnog laka.

Niste jedini ako ste se ikada pitali koja je razlika između jeftinijih i skupljih usluga manikure i trajnog laka?

Uvijek birajte specijalizirani salon koji se ciljano bavi manikurom tj. pedikurom jer u tim salonima rade specijalisti koji su se za to školovali nekoliko godina, a ne nekoliko dana ili sati te iza sebe imaju pozamašan broj odrađenih tretmana. Nažalost puno ljudi je svoje prvo iskustvo manikure i trajnog laka doživjelo vrlo negativno, upravo zbog nestručnosti osobe koja im je radila manikuru.

Vrlo je bitna priprema nokta prije nanošenja trajnog laka što se u nekim područjima zanemaruje, a s time i skraćuje postojanost trajnih lakova te oni traju kraće nego što bi trebali. Isto tako bitna je svjetlost tj. lampa kojom se suši trajni lak, jer u protivnom se također gubi kvaliteta usluge. Pitajte svojeg tehničara u autentičnost proizvoda i deklaraciju na svakom proizvodu kako bi bili sigurni u originalnost trajnih lakova. A onda dolazi na red odabir boje uz stručan savjet kako bi vaša manikura u svakom razdoblju godine pratila svjetske trendove. Ne zaboravite da je unatoč svemu najvažnije da ste vi zadovoljni s uslugom i bojom koju ćete nositi narednih dana.

Kako znati da je trajni lak napravljen dobro?