Manos je idealno mjesto na kojem se možete opustiti, a u isto vrijeme i savršeno njegovati.

Kako pravilno odabrati lak za nokte u neutralnim nijansama?

Kako pravilno odabrati lak za nokte u neutralnim nijansama?
Mnoge žene ne idu dalje od neutralnih manikura koje mogu izgledati besprijekorno, ako su usklađene s podtonom naše kože.

Ponekad ju je teško odabrati pod ne tako laskavim svijetlima parfumerija i drogerija, a mi smo priupitali vlasnicu studija Manos kako odabrati pravilnu nijansu. “Bez obzira na besprijekorno uređene i prekrasne nokte, i dalje puno žena bira neutralnu nijansu laka za nokte. Većina će pomisliti da je to dosadno, ali “nude” boja na noktima izgleda puno bolje nego što mislite!” izjavila je Ivana. Predivne tople i nježne boje u rangu su različitih podtonova, od mliječno bijele do pastelno zlatne. Idealna neutralna nijansa odabire se prema boji vašeg tena tj. kože ruku. Vrlo slično se odabire i nijansa pudera za lice, jer u većini slučajeva ta nijansa (ili mrvicu tamnija/svjetlija) odgovara i vašoj idealnoj manikura. “Dakle idealnu “nude” nijansu ne biramo prema boji kože ruku već prema nijansi pudera za lice koji koristite.” Izabrali smo za vas najljepše neutralne nijanse i usporedili ih s različitim kategorijama kože, za svijetlu put, srednju nijansu kože, zatim maslinasti i tamni ten. Sve su to prekrasne boje izrazitog sjaja koje vam toplo preporučujemo kada se zasitite lakova u boji.

Ako imate svijetlu put izbjegavajte presvijetle ili pretamne nijanse jer će vam ruke izgledati preblijedo. Probajte kremastu nijansu s ružičastim ili ljubičastim podtonom koja će uspješno zaobići eventualno crvenilo na svijetloj koži ruku.

OPI Infinite Shine: Half Past Nude, Bubble Bath
OPI Infinite Shine: Half Past Nude, Bubble Bath

Ako vam je ten srednje nijanse kože birajte lakove s toplom bazom sličnom vašoj boji kože. Uz ovakav ten izbjegavajte svijetle lakove s metaliziranim efektom i lakove srebrnog tona jer su dosta “hladni” te neće dobro izgledati uz vaš topli podton kože ruku.

OPI Infinite Shine: You Can Count On It, Substantially Tan
OPI Infinite Shine: You Can Count On It, Substantially Tan

 

Maslinasti ten zahtijeva posebnu pažnju i kombinaciju boja. Umjesto bež nijanse, birajte svijetle lakove metaliziranog efekta koje u sebi imaju zlatni podton. Tako će vam koža izgledati živahno i mlađe.

OPI Infinite Shine: It Never Ends, Brains & Booze
OPI Infinite Shine: It Never Ends, Brains & Booze

Izrazito tamnim nijansama kože, pogotovo u ljetnim mjesecima, najbolje pristaju nijanse bijele kave s drugačijim podtonom, od neutralnog mliječnog do čokoladnog podtona boje.

OPI Infinite Shine: You're Blushing Again, Sunrise to Sunset
OPI Infinite Shine: You’re Blushing Again, Sunrise to Sunset